

HONEYBUSH LETNÍ DEN (BIO)
Přísně vzato nemá Honeybush s čajem nic společného. Přesto je čím dál víc populárnější a k jeho popíjení se připojují i ortodoxní zastánci čajové klasiky. Důvody jsou prosté: Honeybush má famózní chuť a vůni, neobsahuje kofein a dokáže zdolat nejednu chorobu či neduh. Ve společnosti papáji, měsíčku a růží je zárukou nádherného kulinářského zážitku.
Složení
Zelený Honeybush, Kandovaná papája (papája, cukr) 10%, Aroma přírodní, Kandované mango (mango, cukr), Květ měsíčku lékařského, Chrpa polní, Okvětní lístky růžeNálev a chuť čaje
Honeybush Letní den má základ v nefermentované variantě, takže nálev dává zlatožlutou, opalizující barvu. Aroma je velmi lahodné, ovocné, plné. V chuti poznáváme typickou medovost s příjemnou stopou manga a papáji.
Nápoje obsahující Honeybush se výborně hodí k přípravě ice tea. Doporučujeme naplnit sklenici ze 2/3 kostkami ledu a přelít je teplým čajem. Výsledek vás překvapí vynikající chutí a osvěžujícími vlastnostmi.
Původ čaje
Na rozdíl od zeleného, černého nebo bílého čaje není Honeybush připravován z lístků čajovníku čínského (Camellia sinensis), ale z divoce rostoucího keře s botanickým názvem Cyclopia intermedia. Jde o zhruba 150 cm vysokou rostlinu z čeledi bobovitých, což ji řadí do skupiny, kam spadá i Rooibos. Honeybush roste ve vysokých horách Východního mysu. Vyžaduje velmi speciální půdní podmínky a vlhké klima. Díky tomu, že je mimořádně citlivý na chemikálie, nedaří se jeho pěstování na umělých plantážích. Na druhou stranu zaručuje jeho divoký původ 100% přírodnost a bio kvalitu. Honeybush se sklízí v době, kdy se obalí žlutými květy. Sklizeň je velmi náročná, ke keřům není v horách snadný přístup. Sběrači, vybaveni nejčastěji srpem, sekají keře těsně nad zemí, plní jimi velké koše a ty spouštějí do údolí. Postup při zpracování je odlišný podle toho, zda výsledkem má být zelený (nefermentovaný) Honeybush nebo mahagonově hnědý (fermentovaný). V obou případech jsou ale větvičky na řezacích strojích nasekány na menší kousky. V případě zeleného Honeybushe se následně suší na slunci, většinou 1-2 dny. Konečný výrobek prochází sítem s oky 6,5 mm, takže jsou eliminovány všechny kousky silnější než zápalka. Jemný zelený Honeybush se přesypává do tkaných sáčků a putuje na trh.
Další ingredience, které jsme použili pro přípravu Letního dne, pocházejí od certifikovaných dodavatelů z EU. Máme tak záruku, že byly pěstovány podle zásad organického zemědělství a neobsahují žádné zdraví nebezpečné látky.
Stejně pozorně jsme vybrali přírodní aroma. Jeho účelem je vyvážit chuť i vůni čaje a udržet je co nejdelší čas. Na rozdíl od přírodně syntetických aromat nezpůsobuje pálení žáhy, podráždění žaludku ani potravní alergie.
Herbář a blahodárné účinky:






Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
|
|
|
Návod na přípravu
- Honeybush zalijte vroucí vodou 100 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Energetická hodnota: | 13 kJ / 3 kcal |
Tuky: | 0.5 g |
z toho nasycených: | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.7 g |
z toho cukry: | 0.7 g |
Bílkoviny: | 0.5 g |
Sůl: | 0.01 g |
29. 9.
5. 8.
23. 6.
10. 6.
18. 9.
20. 8.
16. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ČÍNSKÝ DEKOR

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ORIENTÁLNÍ MOTIV II

Filtr papírový L - do čajových konviček
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ALADIN - směs

DRAČÍ ČAJ - směs
