

JAPAN GYOKURO - zelený čaj
Tohle se vám bude líbit! Nově v naší nabídce najdete čaj, který je v Japonsku podáván jen nejvzácnějším hostům. Pěstuje se za velmi zvláštních podmínek, prodává za velké peníze a chutná neobyčejně dobře. Japan Gyokuro je opravdu speciální. Dopřejte si ten luxus a ochutnejte čaj, pro který Japonci vymysleli pátou chuť. Gyokuro není sladký, slaný, kyselý ani hořký. Je prostě umami.
Složení
Zelený čaj Japan Gyokuro 100%Nálev a chuť čaje
Tento čaj vás možná omráčí. Ale nebojte se, půjde o čistě pozitivní srážku. Setkání s vysokojakostním Japan Gyokuro zanechává jen libé pocity. Nálev vzácného čaje má světle zelenou barvu a čisté, svěží aroma. Jeho chuť je mimořádná – velmi jemná, sladká, se sametovým dozvukem a květinovou stopou. Samotní Japonci jí věnovali novou, pátou kategorii – umami. Jde o stupeň nejvyšší lahodnosti. Ucítíte ho ale pouze v prvním nálevu.
Původ čaje
Gjokuro, Gyokuro nebo Nefritová rosa – to všechno jsou názvy pro zelený čaj pěstovaný unikátním způsobem v oblasti Uji ležící na jižním okraji města uznávaného jako centrum japonské kultury. Jde samozřejmě o Kyoto. Region charakterizují svěží zelené kopce, vysoká vzdušná vlhkost, úrodná půda a teplé dny střídající studené noci. Proto se čajovníkům v místních zahradách velmi dobře daří a jejich lístky patří k nejkvalitnějším v Japonsku. Čaje z této části Země vycházejícího slunce mají omamnější chuť i vůni a také údajně vznešenější barvu než ty odjinud.
Čím je vlastně Gyokuro tak zajímavé? Je výsledkem specifického postupu pěstování čajovníků čínských (Camellia sinensis). Na rozdíl od většiny čajovníkových zahrad, které jsou na přímém slunci nebo v polostínu vzrostlých stromů, čajovníky určené pro Gyokuro se 20 dní před sklizní zcela zakrývají slaměnými rohožemi. Nazývají se Kanreisha a díky nim vytvářejí keře v listech více chlorofylu, který má vliv na množství aminokyselin, teinu a cukrů. Proto je Gyokuro sladké a mimořádně lahodné, s minimální svíravostí.
Také sklizeň má přesně daná pravidla – začíná vždy 88 dní po prvním jarním dni. Jde přibližně o přelom dubna a května. Lístečky jsou trhány zásadně ručně, jejich vůně je tak plnější a jemnější. Zručný sběrač odevzdá denně ke zpracování 6 až 8 kg čaje. Po sběru přichází na řadu napařování. Asi patnáctivteřinové působení horké páry má za následek zastavení oxidace. Lístky si zachovávají krásnou zelenou barvu a zdraví prospěšné látky. Následně jsou svinovány do malých jehliček a sušeny. Ve finále jsou ručně tříděny podle barvy, velikosti a tvaru. Ty nejkvalitnější se na trh dostávají jako Japan Gyokuro.
Herbář a blahodárné účinky:


Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
|
|
|
Návod na přípravu
- GYOKURO nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
- Zalijte vodou o teplotě 70-80 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
- Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- GYOKURO je možné nechat 3x louhovat.

























24. 11.
3. 8.
25. 7.
15. 3.
20. 7.
9. 6.
9. 6.
25. 5.
12. 5.
24. 2.
10. 11.
3. 9.
29. 8.
17. 6.
27. 5.
23. 5.
10. 4.
3. 4.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ČÍNSKÝ DEKOR

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

LUNG CHING - DRAČÍ STUDNA - zelený čaj

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj
