

JAPAN KUKICHA BIO
Říká se “vidět Neapol a zemřít”. My si to ale dovolíme upravit na “vidět japonskou Neapol a dát si čaj”. Přesně tak se totiž říká ráji milovníků japonských zelených čajů, prefektuře Kagoshima. Tamní kukicha je pověstná, když ale pochází navíc z organických plantáží drobných pěstitelů, pak Vás čeká opravdová rarita mezi čaji oplývající dokonalou chutí.
Složení
Zelený čaj Japan Kukicha BIO 100%Nálev a chuť čaje
Typická svěží zelenožlutá barva nálevu jde ruku v ruce s měkce bylinnou a sladkou chutí s lehce pikantním závěrem.
Původ čaje
Japonský region Kagoshima ležící na ostrově Kjúšú má díky svému teplému podnebí ideální podmínky pro pěstování čaje. Dosud aktivní sopka Sakuradžima, která shlíží na tamní čajovníkové háje, navíc zásobuje půdu dostatkem živin, čímž jsou čajové lístky chuťově bohatší.
A nejen lístky. O čaji kukicha je známo, že obsahuje “pouze” stonky, stopky, žilky a větvičky, což na první pohled nemusí vypadat lákavě, ale výsledný nálev rozhodně překvapí delikátní chutí díky vysokému obsahu L-theaninu. V tak hojném zastoupení jej najdete právě jen v těchto částech rostlin, jelikož lístky jej při fotosyntéze ztrácí.
V Kjótu se jí přezdívá “divoká husa” podle migrujících ptáků odpočívajících na větvích stromů, jinde v Japonsku ji nazývají větvičkovým čajem. Kukicha nejvyšší jakosti pochází ze stejných čajovníků pěstovaných pro výrobu gyokura, ovšem v těsném závěsu za ním stojí sencha a matcha.
Jak je v zemi vycházejícího slunce u zelených čajů zvykem, i kukicha prochází procesem zastinování. Speciální sítě se postarají o to, aby se k čajovníkům dostalo jen 50 % slunečních paprsků, což má navodit prostředí, ve kterém rostou divoké odrůdy těchto stromů.
Drobní pěstitelé v prefektuře Kagoshima pak plně využívají možností, které jim zdejší příroda poskytuje. Vsadili proto na organický způsob pěstování, velký objem ruční práce při sběru i zpracování čaje a mnohaleté zkušenosti, které se předávají po generacích. V Japan Kukicha bio navíc tvoří hlavní podíl listové žilky, což nejen dělá z tohoto čaje skutečnou vzácnost, ale výrazně to ovlivňuje celkovou chuť. Kukicha bio si i přes svou odlišnost zachovává nízký podíl teinu, proto lze pít kdykoliv beze strachu z probdělých nocí. Díky svěží sladké chuti s lehkou pikantností si ji můžete dopřát v teplé i studené variantě a jen těžko lze říct, která je lepší.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- První nálev - Kukichu zalijte vodou o teplotě 90°C v poměru 3g na 115 ml vody. Nechejte 1 minutu louhovat (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Druhý nálev - teplota vody 95°C, doba louhování 1 minuta.
- Třetí nálev - teplota vody 95°C, doba louhování 2 minuty.

























24. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj
