

JAPAN SENCHA JEIDO WITH MATCHA - zelený čaj
Po všech stránkách unikátní čaj! Lístečky kvalitní japonské Senchi Jeido jsou poprášeny prvotřídní Matchou, nejvzácnější čajovou sortou používanou k tradiční rituální přípravě populárního nápoje. Dopřejte si chvilku s čajem podporujícím bystrý úsudek. Japan Sencha Jeido with Matcha spojuje dobré s prospěšným.
Složení
Zelený čaj Japan SENCHA JEIDO, Zelený čaj Japan MATCHA 2%Nálev a chuť čaje
Čaj Japan Sencha Jeido with Matcha upoutá rovnou vzhledem. Po zalití obarví vodu do nádherně zelené barvy, která je pro Matchu typická. Šálek přitáhne pozornost i svěží, přírodně trávovou vůní. V chuti nejdeme příjemnou nasládlost a jemnou svíravost.
Původ čaje
Oba čaje, které se tak báječně doplňují, pocházejí z Japonska. Vyrostly v provincii Shizuoka proslavené produkcí zelených čajů po celém světě. Plantáže na jižním pobřeží ostrova Honšú ovlivňuje vlhké subtropické klima, v zemi však nejsou výjimkou zimy bohaté na sníh. Pěstování čajovníků čínských (Camellia sinensis) má v této provincii dlouhou historii. Sahá až do roku 1241, kdy se do své domoviny vrátil z Číny mnich Shoichi Kukushi a přinesl semínka čajovníků. Čajové zahrady se dnes rozprostírají na úpatí posvátné hory Fuji a čaj patří v provincii Shizuoka k národním pokladům.
Sencha Jeido je vynikající sorta Senchi s pečlivě zpracovanými listy. Tenkým zeleným jehličkám předchází napařování horkým vzduchem. Tím je zastavena oxidace enzymů. Pak se lístky čaje válcují, suší a třídí podle jakosti. Ve druhé fázi výroby Sencha Jeido with Matcha je Sencha poprášena vysoce jakostní Matchou. Jde o nejlepší čajové lístky, které se zpracovávají napařením, sušením a nařezáním. Posledním krokem při výrobě Matchi je pomalé mletí mezi žulovými kameny. Je to proces mimořádně choulostivý a dlouhý. Velmi jemný prášek, Matcha, se používá při klasickém japonském čajovém rituálu.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























25. 2.
21. 9.
14. 9.
12. 9.
25. 8.
20. 5.
12. 4.
9. 7.
22. 6.
19. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

BAMBUSOVÁ LŽIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASHAKU

METLIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASEN

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

JAPAN SENCHA BIO - zelený čaj
