

JAPAN TAMARYOKUCHA YONKON - zelený čaj
Zeleného čaje s trochu zapeklitým jménem se nemusíte bát. Když si ho párkrát řeknete nahlas, vryje se vám název Tamaryokucha do paměti. Úplně stejně, jako když si ho několikrát uvaříte. Jemná japonská specialita zaujme hned po rozbalení sáčku. Drobné kudrlinky se vám vysypou do dlaně a provoní okolí svěžími citrusy a sametovou nasládlostí.
Složení
Zelený čaj JAPAN TAMARYOKUCHA 100%Nálev a chuť čaje
Zlatožlutý nálev, velmi příjemná chuť a milé aroma. Tamaryokucha se ve vaší čajotéce usídlí velmi rychle. Její chuť opravdu stojí za pozornost. Najdete v ní citrusy, trávu, lesní plody a netypicky dlouhou mandlovou dochuť. Na patře zůstává přesně do okamžiku, kdy si dopřejete další doušek.
Původ čaje
Region nebo, chcete-li, prefektura Shizuoka leží na pobřeží Tichého oceánu, na ostrově Honšú. Na západě sahá hluboko do Japonských Alp, na severu ji ohraničuje posvátná hora Fuji. Celých 11 procent rozlohy Shizuoky zaujímají přírodní parky. Oblast bývá každých 100-150 let zasahována silným zemětřesením.
V létě dosahují průměrné teploty 27 °C, v zimě bývají nejnižší teploty 7 °C. Shizuoka je proslavena zejména kulturním bohatstvím, obchodem a čajem. Hora Fuji se objevuje na řadě uměleckých děl, nehledě na fakt, že je spojována se životem velké japonské osobnosti – Tokugawou lejasu, který patří ke sjednotitelům země.
Čajovníky rostou v tomto regionu téměř na každém kroku. Setkáme se s nimi u cest, domů a samozřejmě i na rozlehlých plantážích. Shizuoka vyprodukuje plných 50 procent japonského čaje. Hovoří se o přibližně 46 tunách zejména zeleného, vysoce kvalitního čaje typu sencha.
Tamaryokucha, který je znám také jako guricha, znamená v překladu něco jako stočený zelený čaj. Guri-cha pak „kudrnatý čaj“ (Guri je jméno klasického japonského dekorativního vzoru vlny). Čajové lístky se sklízejí ručně, a to v dubnu. Velmi záhy po naškubání jsou zelené lístky vystaveny krátkému, ale intenzivnímu působení horké páry. Tak je zastavena oxidace, uchová se zelená barva a většina cenných látek. Následuje svinování do drobných „kudrlinek“ a sušení. Nakonec se čaj samozřejmě třídí a balí.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























29. 8.
8. 3.
6. 2.
8. 9.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN KUKICHA - zelený čaj

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj
