KOREA JEJU JEONCHA GWARANG BIO - zelený čaj
Zamilovali jste se do japonských zelených čajů, ale přece jen zvědavě pokukujete po něčem novém, neznámém? Pak Vám s neskrývanou radostí představujeme jihokorejskou vzácnost z ostrova Tří hojností, která vnáší do tradičních postupů čerstvý vánek plný čarovných tónů, jimž hrdě vládne nezaměnitelná pátá chuť umami, a to vše v organické kvalitě.
Složení
Korea Jeju Jeoncha Gwarang BIO 100%Nálev a chuť čaje
Nálev má krásně zlatavý nádech se záplavou zelených odlesků. Chuť je plná, s příjemnými travnatými a oříškovými tóny a intenzivní stopou umami, bez patrné svíravosti v závěru.
Původ čaje
Jeju je největším ostrovem Jižní Koreje a nutno říct, že i její velkou chloubou. V roce 2011 byl přidán na seznam novodobých sedmi přírodních divů světa. Jeho komplex obrovských lávových jeskyní a sopečný kráter Seongsan Ilchulbong vynořený z moře před 4000 lety je dokonce na seznamu UNESCO.
Na ostrově se navíc nachází i nejvyšší hora Jižní Koreje, štítová sopka Halla-san, která má obrovský podíl právě na lahodnosti zde produkovaných čajů. Díky ní je totiž tamní půda bohatá na minerální látky, které jsou pro vznik výjimečného čaje nesmírně důležité. Když k tomu přidáte i svěží přímořské klima, izolovanost ostrova a hlavně organické pěstování bez nadbytečných zásahů člověka, získáte čaj, kterému jednoduše nelze odolat.
Jeoncha je zpracovávána podle japonské tradiční metody. Sytě smaragdové velké listy jsou opatrně spařeny a poté smotány do tenkých jehliček s plochým středem. Po zalití se tak můžete těšit na rej krásných neporušených lístků, které propůjčí nálevu svůj zelenkavý půvab. Jeoncha je mnohdy připodobňována k senchi, ale kouzlo korejské krajiny ostrova Jeju jí dodávají svébytné kouzlo.
Korea Jeju Jeoncha Gwarand BIO je považována za velkou vzácnost i proto, že napařování nepatří mezi hlavní způsoby zpracování korejských čajů. Díky šetrnému přístupu si ale lístky uchovávají jedinečnou vůni a kulatou, dlouhotrvající chuť, která může někomu připomínat tolik oblíbené gyokuro. Jeoncha je však hlavně ideální vzpruhou do nového dne, na který se budete i díky jedinečnému zážitku z umami o to více těšit.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
70-80 °C | 2-3 minuty | 1 čajová lžička na 1,5-2 dl |
Návod na přípravu
- Zelený čaj nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
- Zalijte vodou o teplotě 70-80 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.