

MUSKATELOVÝ DARJEELING MARGARETS HOPE TGFOP SECOND FLUSH - černý čaj
Po Markétině naději sáhněte hodně rychle. Darjeeling z jedinečné zahrady se totiž na trh nedostává po vagonech. Právě naopak. Margarets Hope je slavná čajová zahrada 32 kilometrů vzdálená od Darjeelingu.
Složení
Černý čaj MUSKATELOVÝ DARJEELING 100%Nálev a chuť čaje
Popsat chuť tohoto čaje je úkol hodný básníka. Ale zkusme to – Darjeeling Margarets Hope poznáte podle drobných, jemně zkroucených lístků. Když k nim přivoníte, identifikujete možná hořkou čokoládu a trochu rumu. Každopádně voní plně a teple. Kdo ochutná, najde hutnou, sladkou chuť s tóny ovoce a vzácného dřeva. Na konci ji doprovází báječný muskatelový dozvuk. Nálev má sytě rudohnědou barvu.
Původ čaje
Darjeeling ze zahrady Margarets Hope je poptáván nadšenci na celém světě. Leží v regionu Kurseong, který by z výšky mohl vypadat jako pohádková krajina se železnicí a spoustou zeleně. Tamnímu čaji se dostává výjimečné péče. Proto tak výjimečně chutná. Váže se k němu historka, kterou by byla škoda nezmínit. Zahrada se totiž kdysi jmenovala Bara Ringtong. Na počátku 20. století se její manažer, pan Bagdon, rozhodl ukázat krásu indického Darjeelingu své mladé dceři Margaret. Nastoupili na loď z Anglie a vydali se na dalekou plavbu. Tak moc se oba na zelené kopce a čajové zahrady těšili… Margaret se bohužel svého snu nedočkala. Zemřela dřív, než mohla krásu Indie spatřit. Na její počest bylo jméno čajové zahrady změněno na Margarets Hope.
Za zmínku stojí také oblast, v níž se zahrada nachází. Kurseong byl v dávné historii, před příchodem Britů, součástí království Sikkim. Protože leží v kopcích, má chladné a suché podnebí. V roce 1835 ho kolonizátoři vyhlásili za ideální místo pro rekonvalescenci zraněných vojáků a vybudovali v něm sanatoria pro vojenské a civilní důstojníky s rodinami. Kurseong je obklopen nesčetným množstvím čajových zahrad. Najdeme v něm ale také církevní památky, muzea a nádhernou železnici.
Čaj z tohoto slavného místa je vyráběn podle starobylé techniky. Listy čajovníků musí být oškubané v prvních březnových dnech. Protože keře rostou na strmých úbočích, nebývá to práce jednoduchá. Na zpracovatelské farmě se zelené lístečky nechávají zavadnout a fermentovat. Podle délky a tepoty se odvíjí výsledná chuť, aroma a koneckonců i barva čaje. Po velmi hlídané fermentaci se čaj suší horkým vzduchem, třídí a balí.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























2. 2.
10. 2.
11. 2.
8. 1.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Litinová čajová konvice se sítkem 1200 ml - zelený dekor

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - černý čaj

CEYLON HIGH GROWN OP - černý čaj
