

OKOUZLUJÍCÍ MANGO S BROSKVÍ - černý čaj
Čarovat můžete úsměvem, pochvalou i pozváním na čaj. A když spojíte všechna tři kouzla do jedné chvíle, stane se malý zázrak. Dopřejte si ho! Okouzlující mango s broskví dopřává chuťovým pohárkům pořádnou nálož ovoce říznutou svěžím černým čajem. Výsledná kompozice působí mimořádně libě, navíc vám dodá energii a tolik potřebné vitaminy.
Složení
Černý čaj Ceylon OP1 75%, Kandované mango (mango, cukr) 7%, Aroma přírodní, Papája (papája, cukr), Broskev 3%, Okvětní lístky růže, Chrpa polníNálev a chuť čaje
Čajová směs Okouzlující mango s broskví dává po zalití vařící vodou nálev jantarové barvy a mimořádně příjemné vůně. Po ochutnání potěší nejen tóny manga, papáji a broskví, ale také sympatickou řízností pravého cejlonského čaje.
Původ čaje
Nejprve něco málo k cejlonskému čaji, na kterém je Okouzlující mango s broskví postaveno. Jde o tradiční, vysoce jakostní fermentované lístky čajovníků čínských (Camellia sinensis) z úbočí šrílanských hor. Jsou tak populární, že se je snažila a snaží falzifikovat řada podvodníků, proto jejich pravost potvrzuje logo se lvem třímajícím meč. Čaj sklízejí dělníci do velkých košů, ve kterých ho přinášejí ke zpracování. Nejprve je potřeba rozložit ho na velká plata a nechat pár hodin zavadnout. Pak přichází na řadu mechanické narušení struktury lístků, které nastartuje přirozený proces fermentace. Během něj změní čaj nejen barvu, ale především vůni a chuť. Když zkušený manažer zpracovatelského závodu usoudí, že čaj dosáhl nejlepších vlastností, pošle ho do sušárny. Dobře (ani moc, ani málo) usušený čaj je pak potřeba ještě vytřídit a zabalit.
S černým čajem lze úžasně kombinovat například mango. Tak jsme to udělali. Mangovníky (Mangifera) jsou výjimečné hned z několika důvodů. Dožívají se kolem stovky let, dorůstají úctyhodné výšky (nejvyšší strom měřil 54 metrů), rozlišit mezi jednotlivými druhy je možné pouze podle květenství a plodům, těm se říká ovoce bohů. Mango váží kolem 300 gramů, je mimořádně chutné a obsahuje zejména vitamin A i vitaminy C a E. Mimo ně je bohaté na draslík, železo a hořčík. Své uplatnění tak nachází nejen v kuchyni (používá se k výrobě džemů, džusů, cukrovinek i alkoholických nápojů), ale také v lidové medicíně, kde je ordinováno například při průjmech, nervových obtížích nebo k posílení kvalty nehtů, vlasů a pleti.
Broskve jsou nám možná trochu bližší než mango, přesto stojí za zmínku. Jde o peckovice sklízené z opadavých stromů – broskvoní. Broskve patří k velmi populárnímu ovoci, obsahují především vitamin C, sodík a hořčík, jsou vhodné k přímé konzumaci, ale lze je zpracovat do marmelád, džemů, šťáv a podobně. Pokud se vám líbí, že mango je nazýváno ovocem bohů, pak vás nepřekvapí, že broskvím se říká ovoce nesmrtelných. Zejména v Číně jsou broskve uctívány jako symbol dlouhého života.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Filtr papírový S - do šálků
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VOŇAVÁ ZAHRADA - černý čaj

ŠPANĚLSKÁ MANDARINKA - černý čaj
