

OSM PILÍŘŮ ENERGIE ČCHI - bylinný čaj
Příjemný nápoj vás osvěží za jakékoli situace. Směs osmi dobrot, mezi nimiž nechybí jakostní čaje a tradiční čínské byliny, oceníte ve chvílích relaxace i plné aktivity. Díky vyváženému poměru toho nejlepšího dodá elán a zároveň oblaží každou chuťovou buňku. V ústech zanechá velmi komplexní, ničím nerušenou bylinnou stopu se závanem něžné peprnosti.
Složení
Červený čaj Pu Erh, Bílý čaj Pai Mu Tan, Oolong, Kořen lékořice, Goji, Kousky zázvoru, Listy Ginkgo, Kořen ženšenuNálev a chuť čaje
Bylinný čaj Osm pilířů energie Čchi dává tmavě hnědý nálev slabě bylinkové vůně. Ani chuť není nijak „kostrbatá“, právě naopak. Uhlazenost je asi nejpřiléhavějším slovem, kterým ji můžeme popsat. Když budete pozorní, rozlišíte tóny kvalitních čajů i náznak bylinek. Při extra soustředění najdete peprný zázvor a sladkou lékořici.
Původ čaje
Jestli se ptáte, kde se vzal název tohoto čaje, pak vězte, že jsme si pro něj skočili přímo do Číny, místa původu použitých surovin. Termínem čchi popisovali ve staré Číně bytí. Ve všech jeho podobách. S touto energií pracuje jak čínská medicína, tak třeba ajurvéda nebo praxe čchi-kung zabývající se kultivací lidského těla.
K bytí, složeného z jinu a jangu, patří rovnováha. Vytvořili jsme ji namícháním tří čajů a pěti bylin. Třeba v nich svou každodenní harmonii najdete i vy.
Pu Erh , pro který je v chuti typická jistá zemitost, patří k čajům vysoce ceněným. Jde o prapředka čajů, jeho výroba zahrnuje kvašení, díky němuž dozrává do špičkové kvality. Pro Pu Erhy platí, že čím jsou starší, tím jsou lahodnější.
Pai Mu Tan je čaj bílý, tedy velmi lehký, sladký a vzácný. Dříve si ho mohli dopřávat jen členové císařského dvora, dnes je ho naštěstí dost pro všechny čajové fajnšmekry.
Polofermentovaný, tedy červený, čaj s úchvatným aroma se jmenuje oolong. Má hladkou, zemitou chuť a díky nízkému obsahu teinu ho můžete popíjet celý den.
Chuť lékořice jistě znáte z cukrovinek. Kořen byliny je nasládlý, dokonce natolik, že je možné použít ho jako náhradu cukru.
Drobné červené goji, plody keře kustovnice čínské, jsou příjemně sladko-kyselé. Odborníci je řadí k takzvaným superpotravinám.
Zázvorem nazýváme aromatické oddenky stejnojmenné trvalky. Chutná citrusovo-pikantně.
Lístkům jinanu dvoulaločného, opadavého stromu, říkáme zjednodušeně ginkgo. Jejich farmakologické využití je všeobecně známo.
Ženšen je řazen k bylinám proslulým po celém světě už několik tisíc let. Chutná hořko-sladce.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
1. Bylinný čaj zalijte vodou 80-90 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
3. Luhujte 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

Pro získání energie - černý čaj

ZELENÝ ROOIBOS RAKYTNÍK - GUAVA
