

PU ERH BEENG CHA - 357g
Pozor: Toto je limitovaná edice unikátního Pu Erhu z provincie Yunnan. Slisované listy starých divokých čajovníků považují jejich přívrženci za naprosté čajové nebe. Chuť těchto osobitých čajů si nicméně žádá trochu vytrvalosti. Ale kdo si na zvláštní zemitost zvykne, už je nikdy neopustí. Ploché koláče kvalitního Pu Erhu mu přinesou nejen potěšení, ale také svěžest a dobrou náladu.
Složení
Červený čaj Pu Erh 100%Nálev a chuť čaje
Pu Erh Beeng Cha dává nápoj velmi tmavé barvy a specifické, zemité chuti. Ale nejen to. Kdo jeho tónům věnuje skutečnou pozornost, objeví souhru hladkých a hořkosladkých dochutí. Tento Pu Erh voní medově zemitě.
Původ čaje
Když se řekne Yunnan, vybaví se čajomilci čínská provincie s tisíciletou tradicí pěstování, sklízení a zpracování čajových lístků. Rozkládá se na jihozápadě země, v hornaté oblasti. Má mírné klima a dlouhou vegetační dobu. Zimy jsou poměrně teplé a nejvíce dešťových srážek se vyskytuje mezi červnem a srpnem. Yunnan není příliš bohatý na ornou půdu. Čajové zahrady se nacházejí na kopcích, často obtížně přístupných. To platí zejména pro ty, v nichž rostou staré čajovníky čínské (Camellia sinensis). Právě jejich listy zpracovávají rolníci do vzácných Pu Erhů.
V zásadě se čaj vyrábí ve dvou krocích. V prvním vznikne Mao Cha, ve druhém pak samotný Pu Erh (pchuer, pchu-er). Mao Cha je jakýsi meziprodukt – čaj zpracovaný podobně jako zelený. Ten je následně používán různými způsoby. Při výrobě šeng pchu-eru, tedy čerstvého typu, je Mao Cha propařena, čímž suché lístky změknou a mohou se lisovat do forem nejrůznějších tvarů. Čaj poté zraje (i několik let) ve stabilních podmínkách působením bakterií, které se na jeho listech přirozeně vyskytují.
Druhou možností zpracování Mao Cha je šu pchu-er – zralý typ. Lístky se nelisují, ale zvlhčí, rozloží v silných vrstvách a přikryty celtami se na několik hodin zapaří. Tím je povzbuzena aktivita bakterií a čaj rychle zraje. Až poté je buď lisován, nebo sušen a prodáván jako sypaný Pu Erh.
Kvalitní Pu Erhy získávají stářím interesantní chuťové nuance. Jsou to jediné čaje, které při správném skladování vydrží desítky let plně aromatické. Je ovšem pravdou, že ideální podmínky pro jejich uložení panují právě v místě jejich „narození“. Evropský vzduch je pro Pu Erhy suchý a může čaj spíš poškodit, než mu prospět.
Mluví-li někdo o Pu Erhu a jeho vlivu na tělesnou a duševní pohodu, začasto se zmíní o „čínském penicilinu“. Tradiční čínská medicína tomuto čaji skutečně přisuzuje schopnosti potírat řadu neduhů. Kromě toho rozjasňuje Pu Erh mysl, předchází špatné náladě a podporuje dobré zažívání.
Hmotnostní odchylka koláče je + - 10 g.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Ukrojte kousek Pu Erhu v množství, aby se vešel na 1 čajovou lžičku a zalijte vroucí vodou, poměr 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

PU ERH MILK

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357g
