

SILVER SCREW - bílý čaj
Speciální bílý čaj z provincie Guangxi potěší srdce i oko. Jih centrální Číny patří tisíce let rybám, rýži a čaji. Ten roste v nádherných kopcovitých zahradách. Zavlažují je potoky, které se v údolích stékají do řek, před větrem je chrání stromy, které nad nimi vytváří baldachýn. Přeneste se do nádherné krajiny divokých zvířat a vzácných dřevin!
Složení
Bílý čaj SILVER SCREW 100%Nálev a chuť čaje
Silver Screw v sobě snoubí chuť květin a přirozené tóny zelených čajů. Osvěžující, mírně svíravý a přesto nasládlý čaj bude chutnat jak hledačům unikátních chutí, tak čajovým začátečníkům. Díky náznaku jasmínových tónů si získá srdce každého čajomilce. Nálev má světle žlutou barvu.
Původ čaje
Provincie Guangxi se rozkládá na jihu Číny s výhledem na záliv Beibu. Nejteplejším měsícem je v provincii červenec, kdy teploty šplhají až k 30 °C. Naopak nejchladnější bývá leden s teplotami mezi 6-16 °C. Od dubna do září jsou v oblasti velmi časté dlouhotrvající deště. Přesně takové počasí vyhovuje keřům čajovníků čínských (Camellia sinensis), které pokrývají kopce a úbočí tamních hor.
Čaj Silver Screw se sklízí výhradně ručně, stejně probíhá jeho zpracování a balení. Majitelé čajových zahrad vždy dbají na sklizeň co nejkvalitnějších lístků, v tomto případě se škubou také ochmýřené pupeny. V čaji je jednoduše poznáme - mají světlou, někdy stříbrnou, jindy nazlátlou barvu. Znalec je identifikuje také v chuti čaje – vysoký podíl tipsů mu dává jemnost a delikátnost. Po sklizni se lístky musí velmi rychle zpracovat, aby zbytečně neoxidovaly. Výroba čaje Silver Screw zahrnuje zavadnutí, napaření a ruční svinování. Napařováním čajových lístků je zastavena oxidace enzymů a uchována přirozená barva a aroma. Čaj je stáčen do drobných spirálek, následně se suší, třídí a balí.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























17. 5.
26. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

STŘÍBRNÉ PERLY - bílý čaj

GUANGXI BÍLÉ PEŘÍ - bílý čaj
