

SLADKÁ MERUŇKA - zelený čaj
Připravte si to nejlepší ice tea široko daleko. Nebo použijte čaj Sladká meruňka k prohřátí po podzimní procházce. Nebo mu najděte jiné uplatnění. Vždy si ale buďte jisti, že vás jeho meruňkovo medová kompozice potěší. Namíchali jsme ho z plantážního zeleného čaje, velkých kousků sušených meruněk, trochy mrkve a pár lžic medu. Netřeba dochucovat, netřeba popisovat. Zkuste sami!
Složení
Zelený čaj 76%, Meruňka kousky (meruňky, rýžová mouka) 10%, Vločky mrkve, Aroma, Medový pyl, Světlice barvířskáNálev a chuť čaje
Jak jinak může chutnat Sladká meruňka než příjemně. Díky tomu, že obsahuje zelený čaj, najdete v ní mírnou svíravou svěžest. Meruňky dodávají čajové směsi sladkost oblíbeného ovoce a med celou kompozici krásně uzavírá. Nálev má žlutou barvu.
Jak si ze sypaného čaje Sladká meruňka připravit zdravé ice tea? Nachystejte čaj, jak jste zvyklí. Naplňte kostkami ledu džbánek (odolný teplotnímu šoku) a přelijte je horkým nápojem. Pak už stačí jen dozdobit mátou nebo meduňkou a třeba i zasypat kousky čerstvých meruněk.
Původ čaje
Zelený čaj je vyráběn z listů čajovníků čínských, což jsou stálezelené keře původem z jižní a jihovýchodní Číny. Dnes je pěstují rodinné firmy nebo velké podniky v tropech a subtropech, nejčastěji samozřejmě v Číně, Japonsku, Indii, Indonésii, na Srí Lance i Kavkazu nebo v jižní Africe. Listy se sbírají ručně i strojově, to podle přístupnosti plantáže a také sorty čaje. Nechávají se zavadnout na proudícím vzduchu a jsou zpracovány rolováním, překládáním, sekáním nebo podobným způsobem. Nakonec je potřeba čaj usušit, vytřídit a zabalit.
Meruňky pocházejí stejně jako čajovníky z Číny. Stromy rodu slivoň dávají oranžové, sladké a šťavnaté plody. Používají se jak k přímé konzumaci, tak pro výrobu džemů, k sušení nebo destilaci alkoholického nápoje. Meruňky jsou bohaté na draslík, fosfor i vápník, obsahují vitamin C. Jejich konzumací lze podpořit například klidný spánek nebo správné fungování metabolismu.
Mrkev je doma také v Asii. Botanikové míní, že původně rostla v oblastech Íránu, Pákistánu a Afghánistánu. Jde o dvouletou bylinu ceněnou zejména pro mohutný kořen. Právě ten se uplatňuje při přípravě mnoha pokrmů. Dokáže zajistit přísun zdraví prospěšného draslíku, vápníku a sodíku i vitaminu C a karotenu, který je příčinou červeného zbarvení kořene.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Energetická hodnota: | 4 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasycených: | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.1 g |
z toho cukry: | 0.1 g |
Bílkoviny: | 0.1 g |
Sůl: | 0.01 g |
28. 9.
16. 8.
25. 10.
24. 4.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JASMÍNOVÝ - zelený čaj

ELIXÍR VĚČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj
