

TAIWAN NANTOU MING JIAN HONG SHUI OOLONG
Hledáte- li čaj, který Vás zahřeje na těle i na duši, pak Hong Shui Oolong je ten pravý. Mimořádná harmonizace vůně a chuti Vás bude provázet od prvního doušku. Červená voda, jak zní v překladu název tohoto oolongu, přímo vybízí k zastavení kolotoče všedního dne. Dopřejte si chvilku ničím nerušeného klidu, protože tento vzácný a výjimečný čaj z Taiwanu si plnou pozornost rozhodně zaslouží.
Složení
Oolong Taiwan Nantou Ming Jian Hong 100%Nálev a chuť čaje
Jak už název napovídá, nálev je zbarven do měděných tónů. Plná a intenzivní chuť se sametovou texturou je doplněna o nádech karamelu a ovoce.
Původ čaje
Region Nantou se jako jediný nachází v taiwanském vnitrozemí. Přesto v něm leží město Ming Jian, jehož název se dá volně přeložit jako “velmi mokré místo”. Není proto divu, že se zde daří zemědělství a pěstování nejrůznějších plodin.
Věhlasné jsou hlavně čajovníkové zahrady, ve kterých převládá kultivar Four Season. Pěstitelé obecně nejsou rádi, když jejich úrodu napadne hmyzí nezvaný host. Tady však místní producenti oolongu na jednoho každý rok netrpělivě čekají. Jedná se o malé cikády s latinským pojmenováním Jacobiasca formosana.
Nejenže je přítomnost tohoto hmyzu důkazem neznečištěné přírody a organického pěstování, ale při okusování lístků do nich tyto cikády vypouští roztok, který dělá z výsledného oolongu naprosto jedinečnou záležitost. Čajovníkové listy totiž mohou po mechanickém narušení již na stromě začít zvolna oxidovat, což právě stojí ve spojení s danými sloučeninami za unikátní vůní.
Nantou Ming Jian Hong Shui Oolong je typický pomalou oxidací, která se pohybuje mezi 30 a 40 procenty. Poté následuje ruční zavinování lístků do drobných perliček a jejich konečné sušení. Výsledný oolong má výrazné rysy, které však pospolu vytváří dokonalou harmonii.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 80-90 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























4. 11.
15. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Čajový teploměr
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA MILKY OOLONG PREMIUM

CHINA OOLONG HIGHLAND
