

CEYLON FOP CANDYMAN KANDY - černý čaj
Kdo hledá černý čaj s nádechem citrusových plodů, opalizujícím měděným nálevem a plný antioxidantů, právě ho našel! Ochutnat cejlonský Candyman je jako přenést se na nádherný ostrov v Indickém oceánu. Z našeho čaje na vás dýchnou deštné pralesy, vysoká pohoří i korálové útesy. Ceylon Fop Candyman Kandy se výborně hodí pro dlouhé snídaně nebo k odpoledním svačinám.
Složení
Černý čaj Ceylon FOP Candyman Kandy 100%Historie čaje
Černý čaj má na Cejlonu (dnešní Srí Lanka) zajímavou historii. Ostrovní stát v jihovýchodní Asii byl až do poloviny 19. století proslulý pěstováním skořice a kávy. Jejich úroda však byla často ničena tropickými tornády a kávovou plísní. V roce 1824 přivezli do země první čajovníky z Číny Britové a v roce 1867 se narodil čajový průmysl na Cejloně. Obyvatelé rychle zjistili, že jejich čajové rostliny pěstované vysoko na svazích kopců mají výjimečné vlastnosti. Po čajových lístcích jedinečné chuti a barev byla rázem obrovská poptávka na celém světě. Z Cejlonu se stal významný dodavatel čaje mimořádných kvalit. S oblibou ho popíjejí Angličané, kteří ho podávají tradičně s mlékem, i Španělé, pro něž je s kouskem citronu součástí odpolední siesty.
Ceylon Fop Candyman Kandy má jemné kudrnaté lístky se stříbřitými a barevnými tipsy. Sklízí se v únoru a březnu nebo srpnu a září. Jeho chuť je závislá na regionu, z něhož pochází. Čaje z provincie Kandy, mimochodem oblasti vůbec prvních čajových plantáží založených na Cejlonu, mají mírné citrusové aroma a štiplavou, ale přesto lahodnou, plnou chuť. Čajové lístky jsou pečlivě vybírány a fermentovány. Díky tomuto procesu vynikají zvýšeným obsahem kofeinu.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
1. Černý čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
3. Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























24. 4.
15. 2.
16. 9.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Litinová čajová konvice se sítkem 1200 ml - zelený dekor

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CEYLON HIGH GROWN OP - černý čaj

CEYLON ORANGE PEKOE - černý čaj
