

JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO - zelený čaj
Hra slunce a stínu. Milovníci japonských čajů ví, že právě drobné rozdíly ve využívání světla a šera při pěstování čajovníků dokáží zásadně ovlivnit požitek z výsledného nápoje. Zelený organický čaj Kabusecha je toho zářným příkladem. Nemůžete-li se rozhodnout mezi senchou a gyokuro, pak pro Vás máme možné řešení. Vyzkoušejte kabusechu. Kombinuje ty nejvýraznější vlastnosti z obou a snadno se tak může stát Vaším favoritem.
Složení
Zelený čaj JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO 100%Nálev a chuť čaje
Zlatým hřebem prvního nálevu je takzvaná “pátá chuť” - umami. U kabusechy si však budete plně užívat každý šálek.
Původ čaje
V prefektuře Kagoshima na ostrově Kjúšú najdete v dosahu aktivní sopky Sakurajima rozlehlé čajovníkové plantáže. Právě díky vulkánu je tamní půda bohatá na minerální látky a její složení se významně podílí na ojedinělé chuti zde pěstovaných čajů.
V dřívějších dobách bylo nutné stromy chránit před sopečným popelem, proto se kolem nich natahovaly jemné sítě či plachty. Zaprášené lístky se totiž musely po sklizni omývat a jejich kvalita tím byla narušena. Brzy si však pěstitelé všimli, že zastínění má velký vliv na zpomalení růstu pupenů. Ty tak mají dostatek času zesílit svou chuť i barvu. Proto se technika zastřešení rozmohla a začala se využívat cíleně pro tento účel.
Užívání sítí tedy má kabusecha shodné s gyokuro. Na rozdíl od něj si však kabusecha pobude v šeru o dost kratší dobu. Čajovníky se zakryjí přibližně týden před sběrem pupenů. Zatemnění také není tak intenzivní. Plachty nepropouští přibližně 50 % denního světla, zatímco u slaměných střech použitých u gyokura se hovoří až o 90 %. Výsledná kabusecha si uchovává čerstvost senchy a zároveň má sladký nádech gyokura. Díky zamezení přímého slunečního svitu pak listy získají větší obsah chlorofylu a také aminokyselin v čele s L-theaninem.
Následuje opatrné a poměrně zdlouhavé sušení čaje pomocí odpařování tak, aby nedošlo k fermentaci. Výsledkem jsou tmavě zelené a velice křehké lístky smotané do tenkých jehliček, které se posléze nechají delší dobu odpočívat. Získají tím dostatečný čas, aby se chutě prolnuly a zjemnily. Pak už nic nestojí v cestě maximálnímu prožitku z tohoto unikátního čaje ve znamení stínu a sopky.
Herbář a blahodárné účinky:


Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
|
|
|
Návod na přípravu
- Kabusechu nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Kabusechu zalijte vodou o teplotě 70 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
- Doba vyluhování 2 - 3minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Kabusechu je možné nechat 3x louhovat.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Sítko na čaj permanent velikost M

Filtr papírový S - do šálků

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ČÍNSKÝ DEKOR
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
