

JAPAN SENCHA BIO - zelený čaj
Japonské Miyazaki není jen oblíbeným turistickým rezortem. Prefekturu na ostrově Kjúšú vyhledávají také znalci zelených čajů. Bio Sencha je typickým příkladem místní tradiční produkce. Výborný čaj se svěží a lehkou chutí se hodí pro celodenní popíjení. Čajové zahrady, ze kterých ho vozíme, se rozkládají ve vyšších nadmořských výškách, čajovníky jsou pěstovány v organickém režimu.
Složení
Zelený čaj Bio Sencha 100%Nálev a chuť čaje
Nálev Bio Senchi má nazelenalou až zlatou barvu, chuť lze dobře ovlivnit délkou louhování a teplotou vody. Čím chladnější vodou je čaj zalit, tím víc se v chuti projevuje jeho nasládlost. V teplé vodě zase vynikne svíravost čaje. Aroma je vyvážené. Celkově působí Bio Sencha velmi osvěžujícím dojmem, chuť je čerstvá s travnatými tóny, hladkým tělem a lehkou pikantností.
Čaj se výborně uplatní jako ice tea.
Původ čaje
Dlouhé lesklé listy Bio Senchi pocházejí z čajových keřů otevřených plantáží. Absorbují proto po celou dobu růstu maximální množství slunečního záření. Pro Senchu je typické jejich svinutí do tenkých jehliček. Pěstování čajovníků čínských (Camellia sinensis) podléhá velmi přísným předpisům. V žádném kroku nesmí být použita chemická hnojiva nebo ochranné přípravky.
Lístky čajovníků jsou sklízeny strojově. Po zavadnutí jsou přibližně čtvrt minuty napařovány, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Dalšími výrobními kroky jsou válcování, sušení a třídění podle jakosti.
Prefektura Miyazaki, z níž Bio Sencha pochází, má teplé, vlhké klima. V létě se objevují tajfuny. Nejteplejším měsícem bývá červenec, nejchladnějším leden. Pro japonské čaje platí jednoduché pravidlo – čím je list tmavší, tím je pravděpodobnější, že je kvalitní.
Sencha patří k nejtypičtějším japonským čajům. Na tamním trhu tvoří až 80 procent, do prodeje se dostává jako sypaná nebo v nálevových sáčcích. Uvádí se, že většina japonských plantáží je osázena odrůdou čajovníku Yabukita. Časté je ovšem cílené míchání lístků různých kultivarů, aby bylo dosaženo stále stejné chuti.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























26. 11.
16. 1.
21. 8.
26. 6.
9. 6.
27. 2.
25. 2.
3. 2.
25. 8.
25. 8.
9. 7.
24. 3.
17. 3.
15. 3.
10. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA SENCHA - zelený čaj

PI LO CHUN - zelený čaj
