

ROOIBOS BLÁZNIVÁ JAHODA
Co nejbláznivějšího jste kdy udělali? Skočili padákem? Potopili se k vraku Titaniku? Řekli tchyni, že je nejbáječnější žena pod sluncem? Ať už to bylo cokoli, jistě se svět okamžitě prozářil, provoněl a probarvil. Bláznivé skutky jsou totiž potřeba. Někdy na ně ale není ani nálada, ani čas. Pak přichází ke slovu čaj. Jahodový. Bláznivě pikantní.
Složení
Rooibos, Aroma přírodní, Jahodníkové listy, Červený pepř, Kousky jahodNálev a chuť čaje
Sypaný čaj Rooibos Bláznivá jahoda je voňavý jako celý košík červeného letního ovoce. Samozřejmě máme na mysli jahody. Díky pepři ale v chuti rozeznáte příjemně dráždivý černý pepř a nádherně medový Rooibos. Nálev má tmavě oranžovou barvu.
Původ čaje
Jaké je skutečné tajemství jahodového bláznění? Stojí za ním 4 dary přírody. Popišme si je hezky postupně.
Rooibos není nic jiného, než fermentované listy a větvičky čajovníkovců kapských. Možná jste o nich zatím neslyšeli. Nebylo by divu. Jde totiž o keře rostoucí na velmi malé ploše nedaleké jihoafrického Kapského města. Jsou mimořádně citlivé na průmyslově znečištěnou vodu, vzduch i půdu. Vyžadují specifickou vlhkost, nadmořskou výšku i půdní poměry. Proto se nedaří pěstovat čajovníkovce nikde jinde. Ve světě vyznavačů zdravého životního stylu ale Rooibos (čaj z čajovníkovce) patří k velice populárním. Jednak chutná naprosto báječně, je bezkofeinový, a pak také obsahuje antioxidanty a řadu důležitých minerálních látek.
Lístky jahodníků jsou pro Evropana přeci jen známější. Sbírají se zjara, aby obsahovaly co nejvíc cenných látek. Čaj z lesního jahodníku se může uplatnit při zánětech nebo potížích s trávením.
O pepři, jeho chuti i účincích se zmiňují už staroindické texty. Plody popínavého pepřovníku, který původně rostl v tropických pralesech, jsou bohaté na alkaloid piperin. Dává jim charakteristickou chuť i vůni, zároveň ale může ve větším množství dráždit trávicí trakt.
A konečně jsme u jahod. Často je nazýváme bobulemi, botanicky jde ovšem o souplodí nažek na zdužnatělém květním lůžku. Složité? Jistě nám bude stačit vědomí, že jahody jsou jak vynikajícím ovocem uplatňujícím se v kuchyni, tak přírodním prostředkem potírání řady zdravotních obtíží. S vysokým obsahem vitaminů, minerálních látek a antioxidantů může jejich konzumace prospívat duševní i fyzické kondici. Není bez zajímavosti, že jahody člověk sbíral už v době kamenné. Dnes je evidováno kolem 20 druhů jahodníků, všechny rostou v mírném pásmu severní polokoule.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 ⁰C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 8 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.




















3. 1.
9. 10.
2. 10.
22. 9.
18. 9.
13. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ROOIBOS ČERVENÁ VÁŠEŇ

ALADIN - směs
