

WHITE MOON - bílý čaj
White Moon ze slavných plantáží Fujianu je čaj pro něžné duše. Jeho tajemství se ukrývá v sušení čajových lístků bez přístupu světla. Výsledkem je nápoj velmi delikátní a čistý. Přitahuje pozornost stejně, jako bílý měsíc plující bezmračnou oblohou. Podívejte se, a budete fascinováni. Ochutnejte, a budete polapeni. Ne každý může bledou lunu pozvat přímo do své konvičky.
Složení
Bílý čaj White Moon 100%Nálev a chuť čaje
Čaj White Moon dává po zalití horkou vodou nálev zlatožluté barvy. Jeho vůně je jemná, mírná. Chuť můžeme popsat jako nasládlou, příjemnou, podmanivou. V hloubce vnímáme liči, sladké exotické ovoce.
Původ čaje
Bílé čaje jsou téměř výhradně čínského původu. Ačkoli je země neprodukuje ve velkém objemu (tvoří asi jedno procento všech v Číně vyrobených čajů), vešly ve známost na celém světě. „Bílé“ se jim neříká kvůli barvě nálevu, ale pro stříbřitou barvu mladých, ochmýřených lístků. Ty se sklízejí převážně ručně a v podstatě je stačí pomalu sušit. Nerolují se, nezahřívají, jak je běžné například u čajů zelených. V případě White Moon se sušení uskutečnilo bez přístupu světla. Čaj je tedy mimořádně delikátní, neztratil nic ze svých přirozených vlastností.
Provincie Fujian, ze které jsme White Moon přivezli, je jedním z mála producentů bílých čajů. Na trhu se vyskytuje také malé množství bílých čajů z Nepálu, Indie nebo Srí Lanky, fujianské je však převyšují nejen množstvím, ale většinou také kvalitou. V regionu na jihovýchodním pobřeží Číny mají víc než dvousetletou historii. Koncem 18. století tam byl bílý čaj vyroben poprvé, a rovnou pro královský dvůr. Od té doby uplynulo hodně let, než mohl tento čajový drahokam ochutnat někdo jiný než buddhističtí mniši a lidé společensky vysoce postavení.
Dnes jsou bílé čaje mimořádně populární nejen v samotné Číně, ale také v Evropě nebo Americe. Připravují se zalitím horkou, nikoli vřelou, vodou a luhovat je můžete opakovaně. Mladé výhonky však k uvolnění chuti potřebují trochu více času. Věnujte přípravě čaje pozornost, odmění se vám!
A nezapomeňte ho správně skladovat. Obzvláště bílé čaje (ale také zelené i černé) mají schopnost absorbovat pachy a vlhkost z okolí. Čaj by měl být vždy uschován bez přístupu vzduchu, světla a vlhkosti.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























27. 2.
2. 12.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA PAI MU TAN - bílý čaj

STŘÍBRNÉ PERLY - bílý čaj
