

ZELENÝ HONEYBUSH CHAI OF MADAGASKAR
Bylo nám trochu líto, že jihovýchodní Afriku od Madagaskaru dnes dělí 400 kilometrů vodní hladiny. Ještě před 160 miliony let totiž tvořili jeden kontinent. A tak jsme je zase dali dohromady. Alespoň prostřednictvím čaje. Spojili jsme africký Honeybush s madagaskarskými pomeranči, pepřem a vanilkou.
Složení
Zelený Honeybush 48%, Pomeranč 8%, Kousky kakaa, Skořice, Zázvor, Sporýš, Kardamom, Růžový pepř, Hřebíček, Okvětní lístky růže, Vanilka 1%Nálev a chuť čaje
Základními ingrediencemi Honeybush Chai of Madagaskar jsou zelený Rooibos a zelený Honeybush. Tomu odpovídá barva nálevu, chuť i aroma. Po zalití získáme čaj světle oranžový, s nádhernými odlesky. Vůně je velmi plná, silně ovocná. Po napití rozeznáme medovost Honeybushe, sladkost Rooibosu a pestrou paletu exotiky. Na pozadí pomeranče se na patře rozline vanilka, kterou doladí příjemná štiplavost růžového pepře, zázvoru a hřebíčku.
Tento čaj se dokonale uplatní i ve studené formě. Připravte si ice tea jednoduše v několika okamžicích. Stačí naplnit vysokou sklenici kostkami ledu, přelít je teplým nápojem a získáte špičkově osvěžující záležitost!
Původ čaje
Honeybush je botanickým příbuzným Rooibosu. Vypadají docela podobně, rostou na podobných místech a jejich chuť je podobně skvostná. Honeybush je pravda trochu více sladký a vyžaduje jiné půdní a vodní poměry, ale oba patří do čeledi bobulovitých a oba jsou populární díky vynikajícím zdravotním účinkům a divokému způsobu růst. Díky němu neobsahují žádné průmyslové chemikálie.
Honeybush se sklízí z keře s názvem Cyclopia intermedia. Jde o přibližně 150centimetrovou rostlinu s dlouhými větvičkami a jehlicovitými lístky. Roste pouze v oblasti Jižního a Východního mysu v Jihoafrické republice, v těžko přístupných kopcích. Sklízí se pouze mladé rostliny, a to v období květu. Celé větvičky i s lístky jsou nasekány na menší kousky a v případě zeleného Honeybushe hned sušeny na slunci. Konečný výrobek se prosívá ve speciálním bubnu, aby se oddělily dlouhé a silné kousky. Rooibos pochází z čajovníkovce kapského (Asplathus linearis), který je možné najít jen v horách Cederbergu, asi 250 kilometrů vzdálených od Kapského města. Čajovníkovce rostou také planě a ačkoli se o to mnoho lidí pokoušelo, zatím se nepodařilo pěstovat je na plantážích. Sklízejí se brzy na podzim zastřiháváním celých větviček. Na zpracovatelských linkách jsou stejně jako Honeybush jemně nasekány. Zelený Rooibos je pak sušen, tříděn a exportován.
Všechny další ingredience jsme nakoupili u prověřených dodavatelů v EU. Jejich ovoce je zpracováno lyofilizací, což je vakuové vymrazování. Velkou předností této technologie je uchování všech senzorických vlastností potravin i maxima cenných vitaminů. Výběru, výrobě, skladování i transportu byla věnována mimořádná péče, suroviny pocházejí z organického zemědělství. Honeybush Chai of Madagaskar tak dosahuje nejvyšší jakosti.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Honeybush zalijte vroucí vodou 100 °C, v poměru 1 čaj. lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























18. 8.
11. 1.
26. 8.
5. 5.
7. 2.
17. 11.
26. 2.
4. 6.
17. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Litinová čajová konvice se sítkem 1200 ml - zelený dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ZELENÝ HONEYBUSH LESNÍ ČARODĚJNICE

ALADIN - směs
