

-
Čaje dle obsažených bylin
- Bambusový čaj
- Čaj z maliníku
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnice čínská
- Heřmánkový čaj
- Jasmínový čaj
- Konopný čaj
- Kontryhelový čaj
- Kopřivový čaj
- Lípový čaj
- Mátový čaj
- Meduňkový čaj
- Modrý čaj s Clitorií
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalvějový čaj
- Šípkový čaj
- Třezalkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
Lapacho
Lapacho to je především známý jako legendami opředený nálev Inků. Jedná se o přírodní produkt z kůry stromu Lapacho (Tecome Lapacho). Roste především v lesích Brazílie, Bolívie, Peru, severní Argentiny a Paraguaji. Vnitřní kůra červené barvy se získává z odrůd Lapacho Colorado a Lapacho Morado. V… celý popis
Z magazínu o čaji

LAPACHO MATTO GROSSO

LAPACHO S POMERANČEM A CITRÓNEM

ČERVENÝ POMERANČ - lapacho

LAPACHO MATTO GROSSO - prášek
Lapacho
Lapacho to je především známý jako legendami opředený nálev Inků. Jedná se o přírodní produkt z kůry stromu Lapacho (Tecome Lapacho). Roste především v lesích Brazílie, Bolívie, Peru, severní Argentiny a Paraguaji. Vnitřní kůra červené barvy se získává z odrůd Lapacho Colorado a Lapacho Morado. V oblasti And dosahují tyto stromy mnohdy stáří až 700 let. Lapacho je od pradávna používáno k pomoci nejrůznějších zdravotních problémů.
Kůra ze stromu Lapacha je v Evropě známa již od dob Vikingů, kteří ji na svých cestách měnili za drahé kameny a jiné zboží. Traduje, že jeden z ruských carů se díky každodennímu užívání šálku odvaru z Lapacha dožil až 130 let.
Příprava Lapacha:
Podle chuti dávkujeme cca 1 polévkovou lžíci (3 čajové lžičky) lapacha na 1 litr vody. Vodu přivedeme k varu a necháme povařit na mírném ohni – nejlépe přikryté asi 5 minut. Necháme cca 15 minut odstát.