

-
Čaje dle obsažených bylin
- Bambusový čaj
- Čaj z maliníku
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnice čínská
- Heřmánkový čaj
- Jasmínový čaj
- Konopný čaj
- Kontryhelový čaj
- Kopřivový čaj
- Lípový čaj
- Mátový čaj
- Meduňkový čaj
- Modrý čaj s Clitorií
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalvějový čaj
- Šípkový čaj
- Třezalkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
Aromatizovaný oolong
Oolongu to nesmírně sluší v kompozici s karamelem, nugátem nebo skořicí. Tak dlouho jsme zjišťovali, čím tohoto polofermentovaného krasavce doladit, až jsme na to v místní cukrárně kápli. Ano, dali jsme si větrník. Hned nám bylo jasné, že zemitý základ Oolongu nádherně vyváží. Jestli se povedlo,… celý popis

OOLONG SE SKOŘICÍ

DRAČÍ ČAJ - směs

DEVĚT POKLADŮ ČÍNY - směs

OOLONG KRÉMOVÝ KARAMEL

OOLONG TIE KUAN YIN S KVĚTY JASMÍNU

CHINA OSMANTHUS OOLONG
Aromatizovaný oolong
Oolongu to nesmírně sluší v kompozici s karamelem, nugátem nebo skořicí. Tak dlouho jsme zjišťovali, čím tohoto polofermentovaného krasavce doladit, až jsme na to v místní cukrárně kápli. Ano, dali jsme si větrník. Hned nám bylo jasné, že zemitý základ Oolongu nádherně vyváží.
Jestli se povedlo, snadno zjistíte sami. Nejkvalitnější tchaj-wanské polofermentované čaje ochucené dobrotami z cukrárny si našly cestu k mnoha čajomilcům. Určitě budou chutnat i vám.
Nebojte se zalévání, druhé až třetí bývá nejlepší
Polofermentované čaje připravujte podobně jako zelené. Zalévejte je vodou o teplotě 85-95 ⁰C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 deci vody.
Oolongy poskytují až 5 nálevů. Vyzkoušejte všechny jejich chuťové nuance, odstíny a barvy. Vychutnejte si každý nálev a zcela jistě poznáte, jak se s narůstajícím počtem čaj mění. Nejchutnější bývá většinou druhý a třetí nálev.
Skvěle se Oolongy hodí pro rituál Gong Fu Cha. Nemusíte mít doma skutečné čajové moře, pohárek na čichání nebo bambusovou pinzetu. Tradiční čínský obřad si můžete vyzkoušet i s běžně dostupnými kuchyňskými proprietami. Jak na to, se dočtete zde.