

-
Čaje dle obsažených bylin
- Bambusový čaj
- Čaj z maliníku
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnice čínská
- Heřmánkový čaj
- Jasmínový čaj
- Konopný čaj
- Kontryhelový čaj
- Kopřivový čaj
- Lípový čaj
- Mátový čaj
- Meduňkový čaj
- Modrý čaj s Clitorií
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalvějový čaj
- Šípkový čaj
- Třezalkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
Jižní Afrika čaj
Jižní Afrika se mezi klasické čajové velmoci neřadí. Stranou však rozhodně nestojí. Tropy sice nepřejí čajovníkům čínským, zato poskytují vynikající podmínky pro růst dvou jedinečných bylin, z nichž si už tisíce let místní obyvatelé vaří lahodné a velmi zdravé nápoje. Máme samozřejmě na mysli… celý popis
-
Broskev (1)
-
Bylinná (2)
-
Citrus (1)
-
Citrón (1)
-
Grep (2)
-
Hořká (1)
-
Jahoda (3)
-
Jemná (2)
-
Jemně melodická (1)
-
Jemně pikantní (1)
-
Karamel (1)
-
Kardamom (1)
-
Kdoule (1)
-
Kokos (1)
-
Krém (1)
-
Lesní plody (1)
-
Limetka (1)
-
Malina (1)
-
Mandarinka (1)
-
Mango (2)
-
Med (1)
-
Medová (2)
-
Meruňka (1)
-
Nasládlá (2)
-
Oříšek (1)
-
Papája (1)
-
Peprná (1)
-
Pomeranč (4)
-
Rakytník (1)
-
Skořice (2)
-
Sladká (2)
-
Sladký pomeranč (1)
-
Smetana (1)
-
Tropické ovoce (1)
-
Vanilka (3)
-
Višeň (2)
-
Zázvor (1)
-
Čokoláda (1)
-
Švestka (1)
-
(1)
-
Ananas (2)
-
Bezinky (1)
-
Brusinky (1)
-
Chrpa polní (4)
-
Citrónová tráva (3)
-
Fenykl (1)
-
Goji (1)
-
Honeybush (8)
-
Hřebíček (2)
-
Ibišek (1)
-
Jablka (8)
-
Jahody (3)
-
Jasmín (1)
-
Kiwi (1)
-
Květ slézu (2)
-
Listy maliníku (1)
-
Maliny (3)
-
Mandle (1)
-
Mango (3)
-
Meduňka (1)
-
Meruňky (1)
-
Měsíček lékařský (4)
-
Ostružiny (1)
-
Ostružnikové listí (1)
-
Papája (3)
-
Pepř (2)
-
Pomeranč (5)
-
Pomerančová kůra (6)
-
Rakytník (2)
-
Rooibos (21)
-
Rozinky (2)
-
Růžový pepř (1)
-
Sibiřský ženšen (1)
-
Skořice (6)
-
Sporýš (2)
-
Vanilka (3)
-
Višeň (3)
-
Zelený Rooibos (4)
-
Zázvor (3)
-
Černý rybíz (1)
-
Čertův dráp (1)
-
Švestky (1)
-
Šípek (1)
-
Šípková kůra (2)

ROOIBOS BLÁZNIVÁ JAHODA

ROOIBOS TROPICKÁ SAMBA

ROOIBOS

HONEYBUSH BIO

ALADIN - směs

ZELENÝ ROOIBOS GOJI (KUSTOVNICE ČÍNSKÁ)

AJURVÉDSKÝ ROOIBOS HŘEJIVÁ ZIMA

ROOIBOS LONG CUT PREMIUM

ROOIBOS ZELENÝ

ROOIBOS TEA SUPERGRADE BIO

ROOIBOS ČERVENÁ VÁŠEŇ

HONEYBUSH SUPERSTAR

ROOIBOS V SEDMÉM NEBI

ROOIBOS LIMETKA

ZELENÝ ROOIBOS VANILKA-CITRÓNOVÁ TRÁVA

ROOIBOS OSVĚŽUJÍCÍ ZÁŽITEK BIO

ZELENÝ HONEYBUSH LESNÍ ČARODĚJNICE

ROOIBOS MANDARINKA SE ZÁZVOREM

ROOIBOS POMERANČOVÝ

ROOIBOS ŠEST KOŘENÍ

ROOIBOS RAKYTNÍKOVÝ KRÉM

HONEYBUSH LETNÍ DEN BIO

ROOIBOS PŘÍRODNÍ POMERANČ

ROOIBOS ZIMNÍ ŠVESTKY
Jižní Afrika čaj
Jižní Afrika se mezi klasické čajové velmoci neřadí. Stranou však rozhodně nestojí. Tropy sice nepřejí čajovníkům čínským, zato poskytují vynikající podmínky pro růst dvou jedinečných bylin, z nichž si už tisíce let místní obyvatelé vaří lahodné a velmi zdravé nápoje. Máme samozřejmě na mysli rooibos a honeybush. Jihoafrické čaje-nečaje jsou čím dál víc oblíbené i v Evropě.
Většinu území jižní Afriky pokrývají savany, pouště a polopouště. Oblast se ale pyšní také třemi úchvatnými řekami Orange, Limpopo a Zambezi. Na poslední jmenované leží proslulé Viktoriiny vodopády. Jedním z nejvyspělejších států jižní Afriky je Jihoafrická republika pozoruhodná mimo jiné archeologickými nálezy lidského předchůdce Australopithecus africanus, který žil před 3 miliony let. V nejednoduché historii hrála roli evropská kolonizace, britská nadvláda a boj země o nezávislost. Turisté navštěvují oblast kvůli národním parkům, ale i hypermoderním metropolím, jakými jsou například Johannesburg nebo Kapské město.
A kde zůstali rooibos a honeybush? První z nich je vyráběn z keřů čajovníkovce kapského rostoucích divoce v horách Cederbergu asi 250 kilometrů vzdálených Kapskému městu. K vysokým nárokům na složení půdy, vzdušnou vlhkost i nadmořskou výšku si připočtěme i složitý cyklus růstu – ke klíčení potřebují čajovníkovce, aby semínka odpočívala několik let v půdě.
Honeybush, tedy keř s názvem Cyclopia intermedia, se dosud nepodařilo vypěstovat jinde než na Jižním a Východním mysu Jihoafrické republiky. Je totiž neuvěřitelně citlivý na znečištění průmyslovými zplodinami.
Složité pěstování i zpracování obou čajů-nečajů však nese ovoce. Jejich sladká, až medová chuť a neuvěřitelná škála zdravotních benefitů jim získává body u vyznavačů zdravého životního stylu na celém světě.